Het indrukwekkende jonge Noorse kwartet WAKO bestaat uit Martin Myhre Olsen (saxofoons), Kjetil Mulelid (piano), Bardur Reinert Poulsen (contrabas) en Simon Olderskog Albertsen (drums). Sinds de oprichting in 2015 houdt het viertal er een uitgebreid tourschema op na. Het vermogen om de muziek af te stemmen op het publiek en de omgeving, maakt van ieder optreden een unieke ervaring. Hun steeds verder ontwikkelende samenspel leverde WAKO wereldwijd fans en lovende kritieken op.

Het kwartet heeft zowel het podium als de opnamestudio gedeeld met onder andere Oslo Strings en trompetvirtuoos Arve Henriksen. Buiten WAKO om werken de individuele leden regelmatig samen met Noorse collega’s, waaronder het kwintet van Bjørn Marius Hegge (winnaar van de prestigieuze Noorse muziekprijs Spellemann), het Megalodon Collective en het Trondheim Jazz Orchestra.

Met ieder nieuw album lijkt WAKO de reikwijdte van hun muziek te vergroten. Na zes albums strekt de muziek dan ook van ingetogen kamerjazz en bop tot klassiek geïnspireerde suites en filmische soundscapes. In oktober 2022 verscheen WAKO’s nieuwste album, Ut Av Det Nye. WAKO zelf omschrijft het album als een ‘breed palet aan ballades en epische jazz’.

Dit concert maakt deel uit de Zondag Dagkaart.

Dit concert is onderdeel van de Edgy Route.