De Zwitserse violist Tobias Preisig is beslist geen hokjesdenker. In zijn muziek zoekt hij de raakvlakken tussen experimentele, elektronische en ambientmuziek op. Met projecten als Egopusher (met drummer Alessandro Giannelli) en Levitation (met organist Stefan Rusconi) verkent Preisig verschillende muziekstijlen. Maar in zijn soloconcerten wordt zijn rijkheid aan muzikale ideeën pas echt duidelijk.

Hoewel improvisatie een essentieel onderdeel is van zijn muzikale identiteit, noemt Preisig zich zeker geen jazzmuzikant. Met onorthodoxe technieken en technologieën probeert Preisig de grenzen van zijn instrument te verleggen, op zoek naar nieuwe universums in de noten die hij speelt. Zo lukt het hem strijkend of strummend over de snaren, en met gebruik van loops en samples, om de spanning in de muziek op te bouwen. De resultaten zijn zo groots en meeslepend dat je bijna vergeet dat ze van één muzikant afkomstig zijn.

In februari 2023 verscheen Preisigs tweede album onder zijn eigen naam, getiteld Closer. Collega-muzikanten Giannelli, James Varghese en Jan Wagner voegden respectievelijk drums, bas en toetsen toe aan het album. Met Closer zoekt de violist een antwoord op de vraag: hoe klinkt het doodgewone? De composities op het album zijn dan ook opgebouwd rondom opnames die Preisig tijdens de dagelijkse wandelingen door zijn thuisstad maakte.

Dit concert is een double-bill met Chelsea Carmichael.

Dit concert is onderdeel van de Edgy Route.