Staff

The Pack Project met Thomas Pol (NL)

Zondag 29 oktober  -  19.30-20.30 -  LUX

The Pack Project is een van de uitwisselingsprogramma’s voor jongtalent tussen Festival Jazz International Rotterdam en Nijmegen. De Rotterdamse bassist Thomas Pol (26) presenteert zijn ‘Pack’ komend festival, een exclusieve band die door de bandleider samen met de festivalleiding wordt samengesteld. Aan het project is een compositieopdracht verbonden.

Thomas’ spel is spontaan en sterk. Hij is een veelgevraagd bandlid vanwege het solide fundament dat hij neerlegt. Als bandleider maakte hij zijn debuut met de cd Thomas Pol In America. Thomas groeide op in een muzikale familie. Toen hij vier was begon hij met vioolspelen, op zijn tiende stapte hij over naar de contrabas. Hij studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In het derde jaar werd hij geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma aan de University of New Orleans. Hij ontving daarvoor een Fulbright studiebeurs voor getalenteerde musici.

Thomas Pol speelde met onder andere: Benjamin Herman, John Engels, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Caro Emerald, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Peter Beets, Wouter Hamel, Nicholas Payton, Peter Bernstein en talloze anderen.

Bezetting: Joël Botma – trompet; Koen Schalkwijk – piano en Wurlitzer; Thomas Pol – contrabas; Jamie Peet – drums; Seppe Ovink – visuals

Festival Jazz International Rotterdam is het partnerfestival van Festival Jazz International Nijmegen