Afro-Venezolaanse ritmes ontmoeten latin jazz, rauwe funk en Afrobeat op het opwindende nieuwe album ‘Bichos’ van Raúl Monsalve y Los Forajidos voor Olindo Records. De Venezolaanse bassist Raúl Monsalve leidt een all-star ensemble van muzikale pioniers waaronder “de stem van Venezuela” Betsayda Machado, zangeres Luzmira Zerpa en drummer Dave De Rose (Moloko, Mark Ronson).

Raúl Monsalve heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het bestuderen en uitdragen van traditionele Afro-Venezolaanse muziek en heeft gestudeerd bij enkele van de beste percussionisten van zijn thuisland, terwijl hij interesse had voor de rafelranden van jazz, rock, Afrikaanse muziek.

Met producer/engineer/drummer Malcolm Catto (Heliocentrics, Quantic, Yussef Kamaal) achter de opname- en mengtafel bracht Raul een gelijkgestemde cast van vrienden uit Venezuela, Parijs en Londen samen om hem te helpen een fris geluid te creëren, het vastleggen van de essentie van zowel de Afrikaanse en inheemse wortels van de Venezolaanse muziek, als de toekomstgerichte klanken van afrobeat, Latin-jazz en experimentele elektronische muziek.

Dit concert is een double bill met Adi Oasis.