Phronesis (DK/UK/SE)

Zondag 27 Oktober -  21:15 - 22:15 -  LUX NIJMEGEN

Een dagkaart voor dag 4 geeft toegang tot de volgende concerten: • Greg Ward’s Rogue Parade • Phronesis • Ad Colen ‘A Bird’s Eye View’ – alle Free Jazz concerten van dag 4 zijn vrij toegankelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Het vermaarde Britse powertrio Phronesis doet niet vaak ons land aan. Dus met deze typische representant van de hedendaagse jazz, waarbij het draait om het totale geluid en niet om de afzonderlijke groepsleden, heeft FJIN iets bijzonders in huis.

Phronesis heeft een ijzersterke live reputatie. De Deense contrabassist Jasper Høiby is als een jonge versie van Dave Holland: vingervlug, krachtig en met een talent voor het schrijven van jazz die je bijblijft. Hij kan blindelings vertrouwen op zijn virtuoze bandleden, pianist Ivo Neame en drummer Anton Eger, met wie hij met groot gemak langs duizelingwekkende ritmische kronkelwegen raast. Het drietal uit Londen groeide uit tot een grote naam op (jazz)festivals dankzij hun enerverende samenspel, soms hecht en soms ontregelend, maar altijd in balans.

Na vele optredens wereldwijd, waaronder ook bij North Sea Jazz, won Phronesis in oktober 2017 de ‘Jazz Ensemble of the Year’-prijs op de UK’s Parliamentary Jazz Awards.

Een van de meest opwindende bands ter wereld!’ aldus Jazzwise

Bezetting
Jasper Høiby – Contrabas
Ivo Neame – Piano
Anton Eger – Drums

Foto credit: © Peter van Breukelen

Festival Jazz International Rotterdam is het partnerfestival van Festival Jazz International Nijmegen