Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houdt je op het puntje van je stoel met vertellende composities, originele improvisaties en fantastische controle over de instrumenten. De muziek zal je niet onverschillig laten. Laat je tijdens hun concerten meevoeren door de passie en het enthousiasme van de band.

In November 2018 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien spelen ze op festivals en podia door heel Nederland en hebben ze verschillende internationale tournees achter de rug. In 2022 won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition en in 2019 won Loek de Erasmus Jazz Prijs.

Het Quintet is gebouwd op een sterke vriendschap, wat je terug hoort in hun muziek. Door de jaren heen heeft het Quintet een eigen sound ontwikkeld, die wordt gekarakteriseerd door de melodische composities van Loek. Daarin is er veel ruimte is voor de eigen interpretatie, improvisatie en interactie van de bandleden.

Tijdens dit concert zal de band muziek spelen van hun debuutalbum Wayfarer: Een beeldend, verhalend album, waarbij de composities je meenemen op de verschillende reizen die Loek de afgelopen jaren heeft gemaakt. Landschappen en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratie geweest voor dit album.

Dit concert is een double bill met James Brandon Lewis Trio.

Zondag dagticket (3 concerten): €34,-
Geldig voor Loek van den Berg Quintet (LUX) & James Brandon Lewis Trio (LUX) & Delvon Lamarr Organ Trio (Doornroosje)