De Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten is op meerdere manieren een muzikale globetrotter. Lange tijd woonde hij in Austin, Texas, waar hij de band Young Mothers vormde en het festival Sonic Transmissions oprichtte. In Bogotá gaf hij les aan de Javeriana University en in onder meer Chicago, Mexicostad en Amsterdam sloot hij vriendschappen die zijn muziek tot op de dag van vandaag vormen.

Momenteel tourt Håker Flaten met een internationale groep topmuzikanten die naast landgenoten Karl Hjalmar Nyberg (saxofoons en basklarinet), Guro Kvåle (trombone) en Olaf Moses Olsen (drums) bestaat uit de Deense altsaxofoniste Mette Rasmussen, de Amerikaanse gitarist Jonathan F. Horne en de Nederlandse pianiste Marta Warelis.

Deze avond zal de groep muziek ten gehore brengen die Håker Flaten componeerde in opdracht van het Noorse Vossa Jazz Festival in 2020. Het werk, getiteld (Exit) Knarr, neemt je mee op een denkbeeldige reis aan boord van een knarr, een type Vikingschip. De zes composities die het werk omvat zijn opgedragen aan mensen, muziek en steden die een belangrijke rol spelen in het leven van de bassist: een wereldreis in muziek.

Dit is een triple-bill met Mette Rasmussen Trio North & een surprise guest.

Dit concert is onderdeel van de Edgy Route.