Kiki Manders (NL)

Zaterdag 26 Oktober -  16:00 - 17:00 -  FREE JAZZ - Thiemeloods

Een dagkaart voor dag 3 geeft toegang tot de volgende concerten: • Ryan Porter • Efe Erdem, The Pack Project – alle Free Jazz concerten van dag 3, waaronder Kiki Manders, zijn vrij toegankelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn. 

Met het gratis toegankelijke festivalonderdeel Free Jazz verspreiden de jazzvibes zich door de hele stad. Nederlands en regionaal talent krijgt een podium op bijzondere, onverwachte pop-up locaties, bij voorkeur in de vorm van bijzondere samenwerkingen. Hiermee presenteert FJIN jazztalent voor een breed en nieuwsgierig publiek.

Kiki Manders

Bij de Thiemeloods zijn de bijzondere klanken van zangeres Kiki Manders te horen.

Ze is een van de nieuwe stemmen in de moderne jazz : Kiki Manders. Eentje die haar eigen weg gaat, op zoek naar het bekende onbekende, ver weg van het clichébeeld van een jazzzangeres. Een jonge en vrijgevochten non-conformist met een eigen verhaal waarmee ze open en onbevooroordeeld door de muzikale wereld gaat: ,,Een nieuwe ster aan de jazzhemel is opgestaan” schrijft JAZZTHETIK magazine (DE)

Kiki Manders, geboren en getogen in Venlo, heeft Amsterdam en New York ingeruild voor Berlijn, de stad van de kunst, de contrasten en de diversiteit. De rauwe schoonheid van de Duitse hoofdstad is duidelijk hoorbaar in haar muzikale caleidoscopische wereld, waar ze op een knappe manier fantasievolle finesse en fraaie storytelling samenbrengt. Ze schakelt tussen improvisatie en songs, tussen het vooraf bepaalde en het vrije, tussen haar roots, het Venlose dialect en Engelse en Duitse teksten ,,Soms met een dromerige, warme stem, maar ook gierend als een misthoorn” zoals JAZZFLITS het treffend omschrijft. Manders stond in finale van de Voicingers International Singers Competition in Polen en was semi-finaliste in de Brussels Young Jazz Singers Vocal Competition. Ze heeft ook opgetreden en / of samengewerkt met o.a. het Metropole Orkest, Jim Black, Maarten Ornstein, Oene van Geel, Vince Mendosa, Mike Roelofs, Yuriy Yaremchuk en Christian Steyer.

Bezetting
Kiki Manders – vocals
Philipp Brämswig – gitaar
Jonathan Ihlenfeld Cuñado – basgitaar
Yonga Sun – drums

Festival Jazz International Rotterdam is het partnerfestival van Festival Jazz International Nijmegen