Wie als gitarist gipsyjazz speelt, wordt vroeg of laat vergeleken met de stamvader van deze stroming: Django Reinhardt (1910-1953). Dat Jimmy Rosenberg (1980) zich de opvolger van Reinhardt noemt, is gedurfd, maar geen grootspraak. Zoals het een opvolger betaamt, kopieert Rosenberg zijn held daarom niet, maar bouwt hij voort op diens nalatenschap door nieuwe stijlen en invloeden in zijn muziek te verwerken.

Al op zijn negende vormde Rosenberg zijn eigen trio, The Gypsy Kids, waarmee hij onder meer in de VS optrad. Hun eerste album verscheen toen Rosenberg 12 jaar oud was en een eerste album onder zijn eigen naam, Swinging with Jimmy, verscheen een jaar later. In de jaren daarna verscheen een reeks albums en deelde Rosenberg het podium met internationale grootheden als Les Paul, Willie Nelson en Stéphane Grappelli.

Als onderdeel van een comeback zette Rosenberg in 2022 de Jimmy Rosenberg Academy op, waar onder meer een non-profitorganisatie, online masterclasses en een platenlabel onder vallen. De Helmondse gitarist keert sterker dan ooit terug naar internationale podia en zijn hernieuwde passie klinkt door in iedere noot.

Dit concert is onderdeel van de Timeless Route.

Uitverkocht