Jesse Schilderink’s Nijmegen Rotterdam Collective (NL)

Donderdag 24 Oktober -  19:30 - 20:30 -  FREE JAZZ - Wunderkammer

Een dagkaart voor dag 1 geeft toegang tot de volgende concerten: Paul van Kemenade’s Dutch/South-African Connection – alle Free Jazz concerten van dag 1, waaronder Jesse Schilderink’s Nijmegen/Rotterdam Collective, zijn vrij toegankelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Met het gratis toegankelijke festivalonderdeel Free Jazz verspreiden de jazzvibes zich door de hele stad. Nederlands en regionaal talent krijgt een podium op bijzondere, onverwachte pop-up locaties, bij voorkeur in de vorm van bijzondere samenwerkingen. Hiermee presenteert FJIN jazztalent voor een breed en nieuwsgierig publiek.

Jesse Schilderink

De spits wordt afgebeten door Wunderkind Jesse Schilderink en zijn Nijmegen/Rotterdam Collective in café Wunderkammer. Festival Jazz International Nijmegen geeft dit grote Nederlandse tenorsax-talent een Carte Blanche.  Schilderink speelde onder andere bij De Raad van Toezicht, Liberati Quartet en Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO). Hij kent tal van Nijmeegse en Rotterdamse musici en stelt een gelegenheidsensemble samen met daarin de crème de la crème van jonge muzikanten uit beide steden. Geen betere pop-up locatie dan de Wunderkammer, een plek voor mensen, die op zoek zijn naar bijzondere uitgaanservaringen en een fris geluid.

Bezetting
Jesse Schilderink – saxofoon
Jelle Roozenburg – gitaar
Jimmi Hueting – drums
Daniël Eskens– basgitaar


Photo credit: © Petra van den Berg

Festival Jazz International Rotterdam is het partnerfestival van Festival Jazz International Nijmegen