Fay Claassen is een van de powervrouwen van de Nederlandse jazz. Maar ook buiten de landsgrenzen is deze veelzijdige zangeres geroemd. Met haar indringende stemgeluid maakt ze zich nummers geheel eigen en weet ze haar publiek te ontroeren en in de ziel te raken.

De lijst van gerenommeerde festivals, podia en jazzlegendes en andere muzikale grootheden waarmee Fay heeft samengewerkt is lang: van Toots Thielemans, Mike Stern, Bob Brookmeyer, Vince Mendoza, Paquito D’Rivera, Tom Harrell, James Carter tot David Linx, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Ilja Reijngoud en Peter Beets. Fay stond maar liefst negen keer op het North Sea Jazz Festival. Ook wordt ze veelvuldig gevraagd als gastdocent bij conservatoria, waaronder die in Amsterdam en Antwerpen.

In 2022 vierde Fay haar 25-jarig jubileum met het tiendelige album Fay Live, met niet eerder uitgebrachte liveregistraties. Het album werd bekroond met een Edison. Claassens nieuwste album, Symphonic Stories, is een samenwerking met het Residentie Orkest. Op deze liveregistratie uit 2021, opgenomen in een lege zaal tijdens de lockdown, vertolkt ze nummers van onder meer Paul Simon, Burt Bacharach en Paul McCartney.

Dit concert is onderdeel van de Timeless Route.