Efe Erdem & The Pack Project (NL)

ZATERDAG 26 OKTOBER -  20:15 - 21:15 -  DOORNROOSJE

Een dagkaart voor dag 3 geeft toegang tot de volgende concerten: • Ryan Porter • Efe Erdem, The Pack Project – alle Free Jazz concerten van dag 3, waaronder Kiki Manders, zijn vrij toegankelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn.  

The Pack Project is een jaarlijks terugkerend onderdeel van Festival Jazz International Nijmegen. Het idee is dat een jong toptalent een nieuwe band samenstelt (een ‘Pack’), schrijft nieuwe composities en presenteert dit alles primetime op het hoofdpodium van het Festival Jazz International Nijmegen en op zusterfestival Festival Jazz International Rotterdam.

De Turkse trombonist Efe Erdem woont sinds 2008 in Rotterdam. Na zijn studie aan het Hacettepe Conservatory in Ankara studeerde hij in 2012 af bij Bart van Lier en Ilja Reingoud aan Codarts in Rotterdam. Erdem speelt al vanaf jonge leeftijd in orkesten en bands en houdt ervan te improviseren.

Met The Pack Project grijpt Efe Erdem de kans met beiden handen om zich gedurende een langere periode te focussen op eigen werk, zij het door bestaand werk in een nieuw jasje te steken, of door nieuwe, eigen composities ten gehore te brengen.

Bezetting

Efe Erdem – Trombone
Juho Valtonen – 1e viool
Çisem Özkurt – 2e viool
Kardelen Buruk – Altviool
Eva van Schaik – Cello
Anton Davidyants – Bas
Tuur Moens – Drums

Foto credit: © Eric van Nieuwland

Festival Jazz International Rotterdam is het partnerfestival van Festival Jazz International Nijmegen