Aan Vlaams jazztalent is de laatste jaren geen gebrek. In 2019 sloegen saxofonist Werend van den Bossche, bassiste Louise van den Heuvel en drummer Arno Grootaers de handen ineen om Dishwasher_ (inclusief het liggende streepje) te vormen. Met de debuutsingle “Home Cinema” oogstte de band gelijk veel lof in de Vlaamse muziekpers.

Met een druk toerprogramma met optredens in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk timmert de band hard aan de weg. Eerder wonnen ze op het festival Gent Jazz de Jong Jazztalent-prijs. Afgelopen april verscheen hun gelijknamige debuutalbum, waarmee Dishwasher_ volgens velen hun belofte waarmaakt.

De muziek van Dishwasher_ is frisse mix van ruwe freejazz, melodieuze passages en elektronische geluidseffecten. Het is dan ook mogelijk om in de muziek van Dishwasher_ invloeden te horen die uiteenlopen van Jon Hassell en Mammal Hands tot muziek uit de Balkan en het Midden-Oosten. Met hun muziek zoekt het trio de grenzen van het genre op, overschrijdt die en nodigt het publiek uit hen te volgen.

Dit concert is een double-bill met Brandee Younger Trio.

Dit concert is onderdeel van de Edgy Route.