Binnen de jazz geldt de harp enigszins als een niche-instrument. Met haar keuze voor de harp stapt Brandee Younger (1983) dan ook in de voetsporen van illustere voorgangers als Dorothy Ashby en Alice Coltrane. Toch onderscheidt Younger zich door haar vermogen om de harp in te zetten in verschillende contexten: van klassiek geïnspireerde solostukken en jazzkwintets tot pop en hiphop.

Younger kijkt graag verder dan haar eigen achtertuin. Die open blik maakt haar tot een veelgevraagd gastmuzikant. Zo is ze onder meer te horen op albums van Robert Glasper, Christian McBride, BADBADNOTGOOD, John Legend en Durand Jones. Naast haar werk op het podium geeft Younger door middel van masterclasses en residencies in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk haar kennis door aan de volgende generatie jazzmuzikanten.

In 2021 maakte Younger met haar zesde album, Somewhere Different, de overstap naar het legendarische jazzlabel Impulse. Van dat album werd het nummer “Beautiful Is Black” genomineerd voor de GRAMMY® voor beste instrumentale compositie. Youngers nieuwste album, getiteld Brand New Life, verscheen in april 2023 op Impulse.

Dit concert is een double-bill met Dishwasher_ .

Dit concert is onderdeel van de Edgy Route.